digital marketingΠώς μπορεί το Marketing agency να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας
marketing agency

Πώς μπορεί το Marketing agency να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Σήμερα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στο digital marketing για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

 

Φυσικά, υπάρχουν ενέργειες που μπορεί ένας επιχειρηματίας να κάνει αρκεί να είναι λίγο εξοικειωμένος με τα έξυπνα τηλέφωνα και να διαθέτει λογαριασμό στα social media, για να τις “τρέξει”. Ψάχνοντας και λίγο στο internet μπορεί να βρει εύκολα πολλούς expert του κλάδου που μοιράζονται πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις τάσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ, αλλά και απλά βήματα για να τις εκτελέσει. Εταιρίες, όμως, με περιορισμένη εμπειρία και εξοικείωση ή επιχειρήσεις με υψηλές απαιτήσεις, σίγουρα δεν μπορούν καλυφθούν με έναν τέτοιο τρόπο, επομένως ένας επαγγελματίας marketing agent είναι απαραίτητος. Άλλωστε, έκαστος στο είδος του, π;ώς να το κάνουμε;

Με ποιους τρόπους, όμως, μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ (digital marketing agency) μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

 

Πρόσβαση στα πιο πρόσφατα τεχνολογικά εργαλεία

Μια έμπειρη εταιρεία σας παρέχει εξειδικευμένα εργαλεία και μεθοδολογία για να ενισχύσετε τις στρατηγικές σας στα social media, το SEO, το περιεχόμενο και τις πληρωμένες διαφημίσεις (PPC Campaigns).

Καλά τα δωρεάν εργαλεία όπως το Google Analytics και ωφέλιμα, ειδικά για μικρές επιχειρήσεις. Βοηθούν στην έρευνα σε λέξεις κλειδιά, στη σύγκριση με ανταγωνιστικά site και σε άλλς εργασίες μάρκετινγκ, αλλά αν θέλετε να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας ή να χρησιμοποιήσετε πιο προηγμένες λειτουργίες

θα χρειαστεί να επενδύσετε σε εργαλεία υψηλής ποιότητας. Εφαρμογές που προσφέρουν αυτοματοποίηση, βελτιωμένη διαχείριση στον λογαριασμό και τις καμπάνιες σας, αναλυτικά στοιχεία και άλλες πολύτιμες λειτουργίες.

Οι digital marketeers έχουν επενδύσει σε premium λογισμικά για να σας προσφέρουν τις βέλτιστες λύσεις.

Ποιοτικό και φρέσκο περιεχόμενο

Πάντα σε μία ομάδα ειδικών στο ψηφιακό μάρκετινγκ υπάρχει ένας creative content writer. Δουλειά του είναι να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη που συμβαίνει στην αγoρά που δραστηριοποιείστε, να μελέτα το κοινό σας και να δημιουργεί το κατάλληλο περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς σας.

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι video, εικόνα, κείμενο και να είναι τέτοιο που θα προσελκύσει τα μέγιστα κλικ. Αν θέλετε οι αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εξασφαλίζουν υψηλή αφοσίωση θα πρέπει να δημιουργήσετε καλύτερο και πιο συναρπαστικό περιεχόμενο. Μια αξιόπιστη ομάδα digital marketing θα σχεδιάσει τη στρατηγική περιεχομένου σας (content strategy) για κάθε πλατφόρμα: διαφημίσεις on-page, social media και PPC (pay per click campaigns). Θα δημιουργήσουν περιεχόμενο κατάλληλο για όλες τις πλατφόρμες, διατηρώντας παράλληλα ξεκάθαρα τα μηνύματα του brand σας.

Αύξηση της παρουσίας σας στο Διαδίκτυο

Έχοντας μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία σημαίνει ότι κάθε φορά που οι χρήστες σας αναζητούν στο internet μπορούν να σας βρουν. Ξεκινήστε από τα βασικά. Δημιουργήστε λογαριασμούς εκεί όπου βρίσκεται το κοινό σας: στο #GoogleMyBusiness, το #Facebook, το #LinkedIn, το #Instagram κτλ. Ο marketing agent θα δημιουργήσει για εσάς ισχυρές καμπάνιες, SEO, social media και PPC που στόχο έχουν την ισχυροποίηση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο. Είναι “ο άνθρωπός σας” που θα σας βοηθήσει στην ενίσχυση της δυναμικής του brand σας προσελκύοντας όλο και περισσότερο κοινό, στοχεύοντας τις σωστές λέξεις-κλειδιά και δημιουργώντας περιεχόμενο φιλικό προς την αναζήτηση και τον χρήστη για διαφορετικές πλατφόρμες.

#SEO

Το SEO (Search Engine optimisation) είναι μια από τις βασικές τεχνικές για να αυξήσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο site σας. Η Google ανανεώνει τακτικά τους αλγόριθμους της, επηρεάζοντας τη SEO στρατηγική σας. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρία που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε παρακολουθεί στενά τους αλγόριθμους των μηχανών αναζήτησης, αφού με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προσαρμόσει γρήγορα τη στρατηγική σας, ώστε να διατηρήσει ψηλά την κατάταξη των σελίδων σας. Πολλές επιχειρήσεις περιορίζουν τις προσπάθειες όσον αφορά το SEO στις λέξεις-κλειδιά, στα backlinks και στο περιεχόμενο. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική του ιστότοπου, η ταχύτητα της φόρτωσης των σελίδων και ο σχεδιασμός τους είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην κορυφή.

Παρακολούθηση και αξιολόγηση της στρατηγικής

Κάθε στρατηγική θα πρέπει να επαναξιολογείται τακτικά και να παρακολουθείται στενά η απόδοση κάθε καμπάνιας.

Είναι σημαντικό να μετριέται η αποτελεσματικότητα μιας καμπάνιας με βάση τους στόχους που έχετε θέσει. Ενώ η καμπάνια συνεχίζεται, οι αξιολογήσεις επισημαίνουν τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση και ενδεχομένως αναπροσαρμογή. Επίσης, κάποιο εύλογο διάστημα μετά την καμπάνια, σκόπιμο είναι να πραγματοποιηθεί ένα σύνολο αξιολογήσεων για να μετρηθεί ο αντίκτυπος στην ενέργεια στην απόδοση της επιχείρησής σας. Πληροφορίες και αδιαμφισβήτητα δεδομένα που θα είναι χρήσιμα και θα χρησιμοποιηθούν ως οδηγός για την επόμενη καμπάνια, διασφαλίζοντας ότι η στόχευση είναι πιο ακριβής, τα μηνύματα είναι πιο δυνατά και άμεσα και οι τακτικές πιο έξυπνες.

Το κατάλληλο budget

Ο marketing agent μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε ένα ρεαλιστικό budget, και να το μοιράσετε σωστά στις στρατηγικές PPC, SEO, content και social media. Η αρχική έρευνα θα αποκαλύψει ποιες πλατφόρμες έχουν την καλύτερη απόδοση για εσάς και την επιχείρησή σας, ώστε τα χρήματά σας να χρησιμοποιούνται σωστά για τη βελτίωση της συνολικής marketing στρατηγικής σας.

Εμπιστευθείτε και αναθέστε την ψηφιακή σας παρουσία σε μία αξιόπιστη εταιρία digital marketing που ξέρει καλά τη δουλειά της. Θα σας προσφέρει τα εργαλεία, τις γνώσεις και τους πόρους που χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας, να προσεγγίσετε αποτελεσματικά πελάτες με τους οποίους δεν έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις μαζί τους και να απογειώσετε το brand σας.

Top