contentΓιατί το περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας στο ψηφιακό marketing?
content digital marketing

Γιατί το περιεχόμενο είναι ζωτικής σημασίας στο ψηφιακό marketing?

Το ψηφιακό marketing εξελίσσεται καθημερινά και αποτελεί, πλέον, καθοριστικό παράγοντα για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των σύγχρονων επιχειρήσεων. Ωστόσο, όσο εξελίσσεται και μετασχηματίζεται, όσο και αν προστίθενται νέα κανάλια ή αφαιρούνται άλλα από το “κάδρο”, ένα στοιχείο του παραμένει σταθερά κρίσιμο!

Η δημιουργία έξυπνου και κατάλληλου περιεχομένου!

Το περιεχόμενο είναι αυτό που έχει τη δύναμη να προσελκύσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και κατ’ επέκταση να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων.

Το περιεχόμενο δε θα πρέπει να συνδέεται πάντα με ατέλειωτα κείμενα και είναι λάθος να νομίζει κάποιος ότι γράφοντας και γράφοντας και γράφοντας θα κάνει κάποιον να διαβάζει και να διαβάζει και να διαβάζει………..

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ένα λακωνικό κείμενο ή μια μικρή περιεκτική παράγραφος ή ένα έξυπνο quote ή ένα διασκεδαστικό gif/video.

Αφού προσδιορίσετε το target group σας, το κοινό στόχο σας δηλαδή, που θα απολαμβάνει (… άλλωστε μόνο έτσι θα έχει νόημα) το περιεχόμενό σας, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του περιεχομένου που απαιτείται να δημιουργήσετε.

Ο καθορισμός αυτών των δυο βασικών στοιχείων είναι η αρχή για τη βελτίωση και την αποτελεσματική προώθηση της διαδικτυακής σας παρουσίας

Το περιεχόμενο θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τις ανάγκες των πελατών σας και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει πριν ξεκινήσετε μία τέτοια στρατηγική και προκειμένου να είναι επιτυχημένη, να έχετε πραγματοποιήσει έρευνα!

-Ποιο είναι το κοινό που θέλω και μπορώ να καλύψω με τις λύσεις μου;

-Ποιο το εύρος της ηλικίας;

-η γεωγραφική τοποθεσία;

-το φύλλο ενδεχομένως;

Η έρευνα αυτή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το ιδανικό περιεχόμενο και να καταστρώσετε την digital marketing στρατηγική σας, αφού γνωρίζετε πια καλά πού ακριβώς απευθύνεστε!

 

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Google Analytics για να δείτε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου σας και για να αναλύσετε το κοινό σας μελετώντας μια πληθώρα πληροφοριών που σας προσφέρονται. Όλα αυτά τα δεδομένα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μοναδικό και αυθεντικό περιεχόμενο που στόχο θα έχει να δώσει αξία σε κάθε ακόλουθο, αναγνώστη, καταναλωτή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα υψηλότερα επίπεδα αφοσίωσης τα εξασφαλίζουν οι επιχειρήσεις που εστιάζουν στο περιεχόμενο και αποκτούν καλύτερη προβολή στο ίντερνετ.

Πού θα ήταν καλό να εστιάσετε;

Παρακάτω ακολουθούν μερικές τάσεις – συμβουλές.

Website blog

Τo εταιρικό σας website/ιστοσελίδα (το οποίο θεωρούμε δεδομένο ότι υφίσταται) δε θα πρέπει να είναι μια παλιά και παρωχημένη σελίδα χωρίς “ζωή”. Ένα ζωντανό και ενεργό website εκτός του ότι προσφέρει ένα καταπληκτικό πεδίο για περιεχόμενο, δίνει και πόντους στις εμφανίσεις σας στις μηχανές αναζήτησης (SEO).

Ενισχύστε την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας προσελκύοντας πελάτες που αναζητούν προϊόντα, υπηρεσίες άλλα και συμβουλές ή υπηρεσίες στις οποίες ειδικεύεται η επιχείρησή σας.

Δώστε τη δυνατότητα σε κάθε σελίδα ή άρθρο για share και κοινοποιήσεις, ώστε να μπορούν να μοιράζονται την ανάρτησή σας οι επισκέπτες σας και σε άλλα άτομα. Να θυμάστε πάντα ότι η συγγραφή άρθρων είναι ένας τρόπος για περισσότερη αλληλεπίδραση και ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες σας.

Memes

Προφέρεται «μιμς» και προέρχεται από την ελληνική λέξη «μιμίδιο». Βίντεο ή εικόνες, με σαρκαστική διάθεση ή αστείο μήνυμα, τα memes έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή ειδικά στη νεολαία – και όχι μόνο θα πω εγώ …χμ – και γίνονται viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε πολύ εύκολα να κερδίσετε κλικ και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στη σελίδα σας επειδή είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσελκύσετε κοινό. Και ποιος δε χρειάζεται σήμερα λίγη διασκέδαση και λίγο γέλιο στη ζωή του;…δεν μπορώ να φέρω κανέναν από όσους γνωρίζω στο μυαλό μου. Εσείς;

Live – Webinars

Τα Live και τα webinar είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει και μάλιστα απέκτησαν φανατικό κοινό ιδιαίτερα κατά την περίοδο των lockdown. Τα video επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συνδέονται με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους και να τους ενημερώνουν στην άνεση του χώρου τους!

Οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα και οικονομικά να μεταδώσουν ένα live ή ένα σεμινάριο στο διαδικτυακό τους κοινό όπου και αν βρίσκεται, να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν αμφίδρομα! Όποιο και αν είναι το αντικείμενο σας σίγουρα έχετε πολλά να πείτε και να δείξετε στο κοινό σας…τι; Όχι;

SEO (Search Engine Optimization)

Το περιεχόμενο είναι το Α και το Ω σε μία digital marketing στρατηγική. Είναι αυτό που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην εταιρική σας σελίδα και θα σας κάνει πιο “ορατούς” στο διαδίκτυο. Το πραγματικά χρήσιμο και αξιόλογο περιεχόμενο στην επιχειρηματική σας σελίδα, σας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσετε περισσότερο κοινό, περισσότερη δηλαδή πελατεία, περισσότερες πωλήσεις. Το περιεχόμενο που δημιουργείτε θα πρέπει να αξιοποιείται σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια για να είναι αποτελεσματικό και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της εταιρίας και του brand σας. Το περιεχόμενο θα πρέπει να ακολουθεί πάντα τους κανόνες του SEO. θα πρέπει να περιλαμβάνει και να αναδεικνύει λέξεις – κλειδιά που αναζητά το κοινό. Αυτές οι λέξεις – κλειδιά θα πρέπει απαραίτητα να αντιπροσωπεύουν την επιχείρησή σας και τη δραστηριότητα σας για να σας δώσουν την υψηλότερη δυνατή κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Αν δεν έχετε περιεχόμενο ή κατάλληλο περιεχόμενο, πολύ απλά δε θα βρίσκεστε εκεί που ψάχνουν οι πελάτες σας. Ξεκινήστε να παράγετε έξυπνο και χρήσιμο περιεχόμενο…χθες και επικοινωνήστε το σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια του διαδικτύου. Δώστε στους πελάτες σας την καλύτερη δυνατή πληροφορία και κάντε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας σε ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Top