e-shopΤι είναι το WordPress;
τι είναι το wordpress

Τι είναι το WordPress;

Τι είναι το WordPress; 

Το καλύτερο δωρεάν και εύκολο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων.

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων στον κόσμο που το προτιμούν πάνω από το 40,0% όλων των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) που σημαίνει ότι μας επιτρέπει να δημιουργούμε ιστοσελίδες, ακόμη και με ελάχιστες γνώσεις προγραμματισμού.

Το WordPress διαθέτει ένα πίνακα ελέγχου (admin panel) που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να δημιουργούν εύκολα περιεχόμενο στον ιστότοπο. Το καλύτερο είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν online, δε χρειάζεται να κατεβάσετε επιπλέον αρχεία στον υπολογιστή σας.

Τι διαφοροποιεί το WordPress από άλλες πλατφόρμες;

Είναι γρήγορο, οικονομικό και εύκολο.

Παραδοσιακά, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο γνώσεων προγραμματισμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι απλοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να αποκτήσουν έναν. Από την άλλη πλευρά, το WordPress προσφέρει ευκολίες για να σας καθοδηγήσει στη δημιουργία ιστοτόπων χωρίς να μάθετε να κώδικα. Με τη χρήση ενός Page Builder, οι χρήστες μπορούν με drag and drop να σχεδιάσουν και να δομήσουν μια άρτια ιστοσελίδα.

Είναι ευέλικτο και μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιονδήποτε τύπο ιστοσελίδας με WordPress, από ένα προσωπικό blog, ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), portfolio ή μια εταιρική σελίδα!

Το WordPress ξεχωρίζει από άλλα CMS για τις σχεδόν απεριόριστες επιλογές θεμάτων (themes) που μπορείτε να τροποποιήσετε, ώστε να ταιριάζει στο δικό σας ύφος και στυλ. Πολλά είναι τελείως δωρεάν, αλλά αν αναζητάτε επιπλέον λειτουργικότητες, θα βρείτε και επί πληρωμή.

Πρόσθετα (plugins)

Τα plugins είναι πρόσθετα λογισμικά που βελτιώνουν τον ιστότοπό σας και προσδίδουν έξτρα λειτουργικότητες που μπορεί να χρειάζεστε, από την προσθήκη ρυθμιστικών φωτογραφιών έως την ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειας, τη διαχείριση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με σύστημα συναλλαγών και αποθήκευσης κ.λπ.

SEO Friendly

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η μέθοδος της αύξησης της οργανικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Αφορά αποκλειστικά τη βελτίωση της κατάταξης του ιστότοπου στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). Υπάρχουν αρκετά πρόσθετα (plugins) στο WordPress που σας βοηθούν να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα σας για καλύτερη κατάταξη και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που ένας ιστότοπος WordPress μπορεί να κατατάσσεται καλύτερα και πιο γρήγορα.

Συνεχείς αναβαθμίσεις

Το WordPress ενημερώνεται συνεχώς για να βελτιώνει την ασφάλεια των ιστοσελίδων και να αυξάνει την απόδοση τους. Η διαδικασία της ενημέρωσης (update) είναι πραγματικά εύκολη και ολοκληρώνεται με ένα μόνοι κλικ. Ακόμη και ένας άπειρος χρήστης ιστότοπου μπορεί να ενημερώσει τα πρόσθετα WordPress χωρίς προβλήματα.

Αν χρειάζεται η επιχείρησή σας βοήθεια για στην ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας σε WordPress, η ομάδα της Oh! Creatives είναι εδώ για να σας βοηθήσει να τη δημιουργήσετε. Επισκεφθείτε την ενότητα Web design στην στοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες. Ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Top